Volledig scherm
© archieffoto Willem Staat

Inwoners van Sint-Maartensdijk zijn het minst tevreden over leefbaarheid

THOLEN - Binnen de gemeente Tholen zijn de inwoners van Sint-Maartensdijk het minst tevreden over de leefbaarheid van hun kern. Sint-Annaland scoort het best.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gehouden door onder meer woningcorporatie Stadlander. Meer dan achthonderd inwoners van de gemeente vulden de vragenlijst in. De inwoners van Sint-Maartensdijk geven hun dorp gemiddeld een 6,9. Er zijn zorgen over onder meer de veiligheid, criminaliteit en de ontwikkeling van het dorp. De uitslag mag geen verrassing heten. Sint-Maartensdijk zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Veel inwoners zijn ontevreden over de lege plekken in de kern, leegstand en de sociale samenstelling van het dorp.

Veiligheid

De inwoners van Sint-Annaland zijn met een 7,6 gemiddeld het meest tevreden over de leefbaarheid. Daar worden juist opvallend hoge cijfers gegeven voor het veiligheidsgevoel. Er is ook grote tevredenheid over het aantal winkels en voorzieningen.

Alle andere kernen in de gemeente Tholen scoren cijfers van 7,3 tot 7,5. In zijn algemeenheid zijn inwoners van de gemeente minder tevreden over het groenonderhoud. In 2011 en 2013, toen het onderzoek ook werd gehouden, was dat beter.