Volledig scherm
De auto van Bos werd in de vroege zaterdagochtend in brand gestoken. © Politie Zeeland-West-Brabant

Initiatiefnemers van zonnepark bij Tholen distantiëren zich van brandstichting en vernielingen

THOLEN - De initiatiefnemers van een zonnepark aan de Ceresweg bij Tholen distantiëren zich van de brandstichting en de vernielingen bij een inwoner van de Oudelandsedijk.

De auto van Henk Bos werd op de vroege zaterdagochtend in brand gestoken en enkele ruiten van zijn woning werden ingeslagen. Het vermoeden bestaat dat dit te maken heeft met het feit dat Bos zich samen met een aantal buren verzet tegen de komst van zonneparken in de Schakerloopolder, ten zuiden van Tholen-stad. Hij sprak onlangs in tijdens een commissievergadering van de gemeente en was te zien in een item in het televisieprogramma EenVandaag.

De lokale initiatiefnemer van het zonnepark aan de Ceresweg, Aad Geluk, laat via zijn advocaat weten hevig geschrokken te zijn en stelt dat de brandstichting en de vernielingen bij het huis van Bos niet door de beugel kunnen. ‘Een ieder heeft de wettelijke mogelijkheden om een zienswijze in te dienen en/of bezwaar te maken’, benadrukt hij in een verklaring.

Geluk heeft contact gezocht met Bos om hem een hart onder de riem te steken. Hij vraagt zich af of het incident iets te maken heeft met zijn initiatief voor een zonnepark en spreekt de hoop uit dat het politieonderzoek meer duidelijkheid brengt. De initiatiefnemers van het park aan de Ceresweg zeggen er alles aan te doen om hun plannen zo transparant mogelijk voor het voetlicht te brengen en willen de buurt bij het proces betrekken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement