Volledig scherm
De ambulancepost naast Woonboulevard Poortvliet. © PZC

In afwachting van nieuwbouw krijgt Thoolse ambulancepost tijdelijk onderkomen in Poortvliet

POORTVLIET - De Thoolse ambulancepost verhuist binnen enkele dagen van het terrein bij Woonboulevard Poortvliet naar de Stoofstraat in het dorp. Tot de nieuwbouwlocatie gereed is, blijft ze daar zitten.

De bestaande post naast de Woonboulevard is best oud, legt Christine Francke van het Witte Kruis uit. Die organisatie is verantwoordelijk voor het ambulancevervoer in Zeeland. En omdat de nieuwbouw nog even op zich laat wachten, zocht het Witte Kruis een tussenoplossing.

Die is gevonden in een appartement achter de dierenartspraktijk, vlakbij de rotonde die naar de Postweg (N286) leidt. Francke is er tevreden mee. ,,We kunnen er onze medewerkers goede voorzieningen geven om te verblijven, want we zullen er best even zitten. De ambulance kan er niet in een garage staan, maar kan er wel voorzien worden van stroom. In principe zijn alle voorzieningen dus goed geborgd.”

De ambulancepost verhuist binnen nu en een week, en blijft daar zitten tot de nieuwbouw klaar is. Waar die komt, wil Francke nog niet kwijt. ,,We zijn nog in onderhandeling. Zolang dit traject loopt, ga ik daar nog niet over communiceren.”