Volledig scherm
Zwembad De Spetter in Tholen. © Marcelle Davidse

Het zuiveringssysteem van Zwembad De Spetter: geschikt of ongeschikt?

THOLEN - Wordt de slechte waterkwaliteit in zwembad De Spetter veroorzaakt door een verkeerd zuiveringssysteem? Dat wil de fractie van Algemeen Belang Tholen weten van het gemeentebestuur.

De lokale partij stelt dat de problemen met het zwemwater mogelijk veroorzaakt worden door de nieuwe zuiveringsinstallatie. Deze zou voor buitenbaden ongeschikt zijn. Raadslid Han van 't Hof wil weten of dat klopt en waarom er dan toch voor dat type installatie gekozen is. Hij vreest voor financiële gevolgen. ,,En de renovatie van het zwembad in Sint-Maartensdijk komt er aan. Heeft het college stappen ondernomen om te voorkomen dat daar hetzelfde gebeurt?”

De Spetter kampt sinds twee weken met een mankement aan de technische installatie. Daardoor kan het zwembadwater troebel worden. Als die vertroebeling de wettelijke normen overschrijdt, moet het zwembad tijdelijk sluiten. Vooralsnog is daar echter geen sprake van. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder al dat zwembadgasten erop mogen vertrouwen dat ze veilig kunnen zwemmen als het bad open is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement