Volledig scherm
Leo Vroegop, broer van de in 2006 overleden Siem, op de tribune tijdens het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in Sint-Annaland. © Johan Van Der Heijden

Het is weer volle bak bij het zaalvoetbaltoernooi van de Vrienden van Siem

SINT-ANNALAND - Na een kleine dip is het jaarlijkse eindejaars-zaalvoetbaltoernooi van de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland weer helemaal terug. Ruim zestig voetballers waren zaterdag present in gemeenschapscentrum De Wellevaete.

Nadat het aantal deelnemers vorig jaar naar een dikke 30 was gezakt, besloten de Vrienden van Siem het over een andere boeg te gooien. ,,In de voorgaande jaren deden deelnemers op individuele basis mee en werden 's ochtends de teams door loting samengesteld’’, vertelt Leo Vroegop. ,,Dit jaar werken we met bedrijventeams. Dat lijkt een goede beslissing te zijn geweest.’’

Het toernooi schrappen was niet echt een optie, want in het zaalvoetbal ligt de basis van de Vrienden van Siem. De stichting is opgericht door de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop uit Sint-Annaland. Leo is zijn broer. De Vrienden van Siem houden elk jaar tal van activiteiten waarmee ze geld inzamelen voor goede doelen op het gebied van kanker, de ziekte waaraan Siem overleed.

Amphia Ziekenhuis

Dat doen ze alweer voor het elfde jaar. Vorig jaar werd liefst 30.000 euro opgehaald voor het Radboud UMC in Nijmegen, een absoluut record. Zonder de opbrengst van dit jaar al te verklappen, kan Leo zeggen dat het weer richting de dertig mille gaat. Het exacte bedrag wordt op 19 januari bekendgemaakt. Met het geld gaan de Vrienden in het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda de ontvangstruimte op de polikliniek oncologie inrichten. De Vrienden van Siem hebben de afgelopen elf jaar in totaal al meer dan twee ton bijeengebracht. Daarmee zijn projecten betaald in ziekenhuizen door heel Nederland en zelfs België.

Het zaalvoetbaltoernooi van zaterdag werd gewonnen door het team van Dynaplus Management. Het Amphia Ziekenhuis had ook een ploeg afgevaardigd. De deelnemende bedrijven deden allemaal een duit in het zakje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.