Volledig scherm
Het Havenplein in Sint-Annaland. © WACONimages

Havenplein Sint-Annaland eerder aangepakt

SINT-ANNALAND - Het oude Havenplein in Sint-Annaland wordt in 2020 al onder handen genomen. Dat is drie jaar sneller dan waar het Thoolse college naar eigen zeggen op had ingezet.

Die toezegging deed wethouder Frank Hommel donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Het Havenplein kan eerder aangepakt worden omdat de gemeente geld binnenkrijgt van de grondverkoop aan Sjaloom Zorg, dat appartementen wil bouwen aan datzelfde Havenplein. Die inkomsten worden gebruikt voor de reconstructie van het Havenplein. Overigens moet de overeenkomst met Sjaloom Zorg nog wel geformaliseerd worden, zei Hommel, maar hij verwacht daarbij geen bijzonderheden.

Contrast

Hommel deed zijn toezegging naar aanleiding van vragen van ChristenUnie-raadslid Corniel van Leeuwen. ,,Het contrast tussen het nieuwe en het oude deel van het Havenplein is nu erg groot'', lichtte de inwoner van Sint-Annaland toe.  ,,Het oude Havenplein ligt er slecht bij. Een investering is van essentieel belang voor het herstel van de verbinding tussen dorp en haven."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement