Volledig scherm
Het zwembad in Sint Maartensdijk wordt zomerklaar gemaakt © Luc Oggel

Handen uit de mouwen voor buitenzwembad Sint-Maartensdijk

videoSINT-MAARTENSDIJK - Jong en oud steekt deze zaterdag de handen uit de mouwen om buitenzwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk zomerklaar te maken. De klusjesmiddag vindt plaats in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. 

Tientallen inwoners hadden gehoor gegeven aan de oproep van de dorpstafel om karweitjes te komen doen. Onder leiding van badmeester Ko Stoutjesdijk en in goedgeluimde sfeer worden onder meer de kleedhokjes gesopt, onkruid gewied, bladeren geharkt en natuurlijk de baden zelf grondig schoongemaakt. 

Lees verder onder de video.

Vrijwilligers

De hogedrukreinigers draaien overuren. Stoutjesdijk, die volgend jaar na 33 jaar afzwaait, is blij met de opkomst. Het zwembad leeft in het dorp, zegt hij. ,,Het heeft een enorm belangrijke maatschappelijke functie." 

Binnenkort worden de baden geverfd en op Koningsdag, 27 april, gaat het bad open voor het nieuwe seizoen. 

Gemeenteraad

De gemeenteraad bepaalde onlangs dat Sint-Maartensdijk een zwembad behoudt. Eerst wordt gekeken of met andere partijen een nieuw overdekt bad kan worden gerealiseerd. Lukt dat niet, dan wordt het sterk verouderde bestaande zwembad gerenoveerd. Voorwaarde is wel dat de lokale bevolking, net als in Tholen-stad, zich meer gaat inzetten voor het zwembad, zodat de kosten kunnen worden gedrukt.