Joke Gaemers.
Volledig scherm
Joke Gaemers. © GGD Zeeland

GGD heeft geen verklaring voor hoge aantal van 41 Corona-gevallen op Tholen

THOLEN - Van de 177 (geregistreerde) Covid-besmettingen in Zeeland komen er 41 uit de gemeente Tholen. Dat is het meeste - en bijna een kwart - van de gevallen in Zeeuwse gemeenten. Een verklaring voor die cijfers? Die is er niet, laat GGD-directrice Joke Gaemers weten. 

Ja, Tholen heeft dan wel de meeste besmettingen in heel de provincie, maar dat is geen aanleiding om anders naar het gebied te kijken, zegt Gaemers. ,,Het enige is dat er relatief iets meer besmette bewoners zijn die zorgmedewerker zijn. Verder zijn er geen bijzonderheden.” De GGD-directrice ziet ook ‘helemaal geen’ relatie tussen het kerkelijke gedachtegoed en het aantal besmettingen.

En die donkerrode vlek op het kaartje van het RIVM dan? Net zoals gebieden in Noord-Brabant waar het virus hard toeslaat? Wat er aan de hand is, is een logische vraag, zegt Gaemers. ,,Maar op dat plaatje gaat het om aantallen per honderdduizend inwoners. Als je bij wijze van spreken één of twee besmettingen minder hebt, zit je misschien al in een andere lagere categorie."

In bijna iedere Thoolse ‘kern’ zijn één of meer besmettingen geconstateerd. Alleen in Stavenisse en Anna-Jacobapolder is dat niet het geval.