Gewonde bij uitslaande brand in woning Sint-Maartensdijk

Update 15.29 uur | videoSINT-MAARTENSDIJK - In een woning aan de President Kennedystraat in Sint-Maartensdijk heeft vanochtend brand gewoed. Daarbij is een persoon gewond geraakt. De brandweer schaalde op naar grote brand.

De brand, die rond 10.40 uur werd opgemerkt, is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstaan in een slaapkamer op de eerste verdieping van de woning. Een ambulanceteam heeft het slachtoffer behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel van de gewonde is nog niets bekend.

De brand was enige tijd uitslaand. Vijfentwintig minuten na de melding had de brandweer het vuur dusdanig onder controle dat van een uitslaande brand geen sprake meer was. De brandweer heeft blusvoertuigen uit Sint Annaland, Sint-Maartensdijk, Stavenisse en Tholen opgeroepen. Vanuit Goes is ook nog een ladderwagen ter plekke gekomen.

Rond 14.05 uur kon het sein brand meester gegeven worden door de b randweer. De brand heeft de eerste verdieping en de zolder van de woning verwoest. De brand is uiteindelijk niet doorgebroken naar de twee naastgelegen woningen. Wel hebben deze de nodige roet- en waterschade opgelopen.

De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade.

Brand in een woning in de President Kennedystraat in Sint-Maartensdijk.
Volledig scherm
Brand in een woning in de President Kennedystraat in Sint-Maartensdijk. © HVZeeland