Volledig scherm
Vrijwilligers van de stichting Thover bij de presentatie van hun initiatief in januari 2019. © Ernesta Verburg

Geld voor vervoersproject Thover op Tholen

MIDDELBURG - Het vervoersproject Thover op Tholen krijgt van de provincie 14.400 euro. Stichting Thover zorgt met een busje, gereden door vrijwilligers, dat bijvoorbeeld ouderen of leerlingen van het speciaal onderwijs op de plaats van bestemming komen.

 ,,We vervoeren mensen op verzoek van organisaties en initiatieven, zoals de gemeente, scholen, zorginstellingen en het Leger des Heils”, legde Dolph Becx in januari uit, bij de presentatie van het initiatief. Voor provinciaal bestuurder Harry van der Maas is Thover een van de alternatieven om iedereen in Zeeland mobiel te maken of te houden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.