Zwembad De Spetter in Tholen.
Volledig scherm
Zwembad De Spetter in Tholen. © Mechteld Jansen

Geheime documenten over De Spetter hoeven niet versneld openbaar gemaakt

BREDA/THOLEN - De ruim tweehonderd geheime documenten over zwembad De Spetter in Tholen hoeven niet per direct openbaar gemaakt te worden door de gemeente. Dat heeft de rechtbank in Breda vandaag besloten. 

Raadslid Vincent Bosch had daar om gevraagd, omdat hij zo snel mogelijk in openbaarheid wilde praten over die documenten. Volgens hem wordt in de stukken ingegaan op fouten tijdens het renovatieproces van het zwembad. Fouten die voorkomen moeten worden bij de op handen zijnde renovatie van het andere zwembad in de gemeente, Haestinge in Sint-Maartensdijk.

Overigens krijgen Bosch en de Thoolse oppositiepartijen binnenkort alsnog hun zin. De bewuste geheime documenten komen 12 maart aan de orde bij een openbare raadsvergadering in het gemeentehuis. Momenteel worden alle pagina’s geanonimiseerd, een klus waar de gemeente eerder 10.000 euro voor uittrok om dat extern uit te besteden. 

Waarom de rechter het verzoek van Bosch afwees, is overigens nog niet bekend. De motivering van het besluit komt pas woensdag naar buiten.