Het Zeeuws Orkest tijdens een optreden in Brouwershaven. Soliste is Anneke Luyten.
Volledig scherm
Het Zeeuws Orkest tijdens een optreden in Brouwershaven. Soliste is Anneke Luyten. © Dirk Jan Gjeltema

Geen subsidie voor optreden Zeeuws Orkest

THOLEN - Het Zeeuws Orkest krijgt geen subsidie van de gemeente Tholen voor een concert in Bergen op Zoom. Het orkest had om een bijdrage van 2500 euro gevraagd voor een optreden in de Gertrudiskerk.

,,Het Zeeuws Orkest wil in iedere gemeente een uitvoering geven”, zegt wethouder Frank Hommel. ,,Maar omdat het Zeeuws Orkest in Tholen geen geschikte locatie kon vinden, vragen ze nu een bijdrage van onze gemeente voor een concert in Bergen op Zoom.” 

De gemeente Tholen gelooft niet dat een concert in Bergen op Zoom meer bezoekers uit de gemeente Tholen trekt dan een concert op een van de andere locaties, zoals het Zeeuws Orkest veronderstelt. Daarnaast staat het gevraagde bedrag niet in relatie tot het aantal potentiële bezoekers uit Tholen en de subsidie is ook niet van invloed op de toegangsprijs. Al met al voldoende reden voor Tholen om het verzoek af te wijzen.

De gemeente vraagt zich wel af waarom het Zeeuws Orkest geen geschikte locatie kon vinden in de gemeente Tholen.  ,,We willen daarover nog wel in gesprek met het orkest”, zegt Hommel.