Volledig scherm
Het voormalige Aldi-pand aan de Kotterstraat in Tholen. © PZC

Gebouw Aldi aan Kotterstraat in Tholen wordt gesloopt

THOLEN - Het oude Aldi-gebouw in de Thoolse Kotterstraat wordt gesloopt om plaats te maken voor zes woningen. Daarmee gaat het straatbeeld er een stuk op vooruit, vinden burgemeester en wethouders.

Het Thoolse college is dan ook blij met de plannen, zegt wethouder Peter Hoek. ,,Het is een locatie waar je een keer wat mee wilt doen. Hiermee is een probleem in de wijk opgelost.” 

Bogor

Om die reden is er groen licht gegeven voor het plan van projectontwikkelaar Bogor uit Gorinchem. Bogor wil er zes rijtjeswoningen bouwen die qua grootte en stijl overeenkomen met de andere huizen in de straat. Het bedrijf verwacht dit hele jaar nog nodig te hebben om planmatige procedures te doorlopen, zegt directeur Jan Bouter. Daarna kunnen sloop en nieuwbouw pas beginnen. 

Het gebouw, aan het einde van de doodlopende Kotterstraat, staat leeg sinds de Aldi jaren geleden verhuisde naar Vestetuin. Daarvoor was Albert Heijn er gevestigd. In 2017 had ex-crimineel Joop Gottmers nog plannen om  een kickboksschool te beginnen in het pand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement