Volledig scherm

Franse stropers moeten ganzen laten lopen

SINT PHILIPSLAND - Agenten hebben woensdagavond bij Poortvliet twee mannen aangehouden die ganzen probeerden mee te smokkelen in hun auto.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen ganzen hadden gestolen in de buurt van de Philipsdam en dat ze in een auto met Frans kenteken reden.Agenten zagen even later de auto in de richting van Poortvliet rijden en ze gingen achter de auto aan.

Bij Poortvliet werd de auto staande gehouden. In de auto zaten twee mannen, de bestuurder, een 35-jarige man uit St. Josse en een 44-jarige passagier uit Brexent.

De agenten ontdekten in de auto drie jonge ganzen die nog in het nest behoren te zitten. Ze zaten onder een tas verstopt. De mannen hadden de ganzen langs de weg zien lopen, hadden ze opgepakt en meegenomen.

De mannen gingen vrijwillig mee naar het politiebureau in Bergen op Zoom en hebben een verklaring afgelegd. Daarna zijn zij, met een proces-verbaal op zak, weer in vrijheid gesteld. Beiden beweerden dat ze niet wisten dat het strafbaar was om ganzen uit het wild op te pakken en mee te nemen, omdat dat in Frankrijk blijkbaar wel wordt toegestaan.

De ganzen zijn naar de vogelopvang te Zundert gebracht. Ze zullen daar worden grootgebracht en later terug in de natuur worden gezet.