Volledig scherm
Wandelaars komen vanaf Poortvliet. © Johan Van Der Heijden

Fors minder wandelaars op Thoolse zevendorpentocht

OUD-VOSSEMEER – De Zevendorpentocht is voor fanatieke wandelaars de laatste voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse. Nog een keer kijken of de vorm er is. Jaap Jongejan uit Middelharnis is geen uitzondering. Eind van de ochtend eet hij een stuk watermeloen bij een rustpost aan de Tichelaarsweg.

Jongejan loopt de 30 kilometer, de populairste afstand. “Een routebeschrijving heb ik niet nodig. Na vijftien jaar kan ik de route dromen en weet ik precies wat je bij welke rustpost krijgt.” Hij loopt vandaag met Peter van Groningen, die traint voor de Omloop van Goeree-Overflakkee, een tocht van 110 kilometer.

Terwijl het aantal deelnemers andere jaren ruim boven de 1.500 uitkomt, blijft het nu steken op ruim 1.100. Toch is voorzitter Wout Suurland tevreden. “Op wat blaren na, is de tocht zonder problemen verlopen. Dat is het belangrijkst.” Wat de oorzaak is van de terugloop weet Suurland niet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910