Volledig scherm
© Thinkstock

Flinke groei Leger des Heils in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Het Leger des Heils in Sint Maartensdijk groeit. Sinds de organisatie in 2016 in het nieuwe gebouw aan de Sportlaan neerstreek, is de kringloopwinkel meer in trek gekomen bij het publiek. Het aantal bezoekers is gestegen van 15.000 naar 40.000 per jaar.

Door die toename van de bezoekersaantallen bleek parkeren een probleem. Deze week worden echter een kleine twintig nieuwe parkeerplaatsen achter het gebouw Loods3 in gebruik genomen. Op die manier hoeft de dagelijkse stroom bezoekers niet meer in de omgeving naar een parkeerplaats te zoeken, maar kan parkeren op eigen terrein.

Vrijwiligers

Behalve die fysieke uitbreiding is er ook een groei aan dienstverlening bij het Leger des Heils. Meer vrijwilligers worden actief. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij aanvragen voor hulp die via internet verstuurd moet worden. Ook is er het begin van een klusdienst voor mensen met een sociale indicatie. In het gebouw zelf is er vanaf deze maand een nieuw naaiatelier dat bemand wordt door een vrijwilliger.

Het dienstencentrum Loods 3 aan de Sportlaan opende halverwege 2016. Daarvoor zat het aan de Rädda Barnenstraat in de voormalige kleuterschool. Toen het Leger des Heils verhuisde, bleek sloop van het zeer verouderde pand het beste. De kleuterschool was een geschenk vanuit Zweden na de watersnoodramp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.