Volledig scherm
Windpark Krammer vanuit de lucht. © Sky Pictures

Feestje rondom Windpark Krammer is voor iedereen

BRUINISSE - Met een vierdaags festival viert Windpark Krammer van 15 tot en met 18 mei haar officiële opening. Deels een feestje voor genodigden, maar ‘de omgeving’ wordt niet vergeten.

,,Het windpark is gebouwd voor de omgeving, dus de opening is ook voor de omgeving”, zegt Marlous Nooi van het Windpark. Iedereen is welkom, maar ze doelt daarmee in het bijzonder op omwonenden, en leden van coöperaties Zeeuwind en Deltawind. Ze kunnen gratis het KrammerFest (vrijdag 17 mei) bezoeken of een dag later meedoen aan de KrammerRun, een hardloopevenement tussen de windmolens door. Aanmelden voor die evenementen kan via de website krammerfestival.nl

De officiële opening, op woensdag 15 mei, is alleen voor 750 genodigden. Een dag later is het feest voor alle mensen die bij de bouw betrokken zijn geweest.

Het park is overigens al een tijdje in bedrijf. Het park levert een totaal vermogen van 102 Megawattuur. De opgewekte stroom gaat direct naar een consortium van vier multinationals: Nouryon, DSM, Google en Philips. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement