Volledig scherm
De huidige aansluiting van de N656 op industrieterrein Welgelegen. © Google Streetview

Extra weg voor vrachtwagens Welgelegen is nog niet nodig

THOLEN - Het is vooralsnog niet nodig om vanaf bedrijventerrein Welgelegen een nieuwe aansluiting op de Nieuwe Postweg te maken. Dat stelt wethouder Frank Hommel.

Ook als de gewenste grote distributiebedrijven met hun vele vrachtverkeer straks komen, kan de huidige uitvalsweg van het terrein op de N656 (de provinciale weg tussen Tholen en Oud-Vossemeer) de drukte volgens hem prima aan. Als Welgelegen in de toekomst nog verder wordt uitgebreid, kan een nieuwe uitvalsweg wel noodzakelijk worden. Veel inwoners van het noordelijke deel van Tholen-stad zien dat niet zitten, omdat de vrachtwagens dan vlakbij hun huizen gaat rijden.

Brug

De lokale VVD-fractie vraagt zich af of de Thoolse brug het vele vrachtverkeer straks überhaupt nog wel aankan. ,,Het is nu al een flessenhals aan het worden’’, stelt Anco Fase. ,,Moeten we het verkeer van Welgelegen niet meer richting Oud-Vossemeer gaan sturen, zodat het daar de brug over kan?’’

Ook daar lijkt Hommel niet direct de noodzaak van in te zien. Hij wijst erop dat verpakkingsbedrijf Budelpack in Poortvliet in het verleden veel groter is geweest, met veel meer aan- en afrijdende vrachtwagens. ,,Dat kon de brug toen ook aan.’’ Desondanks zegt hij het idee mee te nemen.

Meer verkeer van Welgelegen afwikkelen via Oud-Vossemeer is sowieso alleen mogelijk als er in de toekomst een rondweg rond dat dorp komt. De provinciale weg loopt nu door de kern. Dat is veel inwoners een doorn in het oog.