Volledig scherm
Impressie van het plan Kruittoren met de 36 meter hoge woontoren en de kadewoningen. © Fraanje

Eindelijk kan de Kruittoren in Tholen gebouwd worden

THOLEN - Kopers zijn opgelucht. Eindelijk is het zover. De bouw van de veelbesproken Kruittoren in Tholen gaat beginnen. In oktober start de aannemer met het bouwrijp maken van de grond. Het complex moet medio 2020 klaar zijn. Als gevolg van de vertraging zijn er nog acht woningen beschikbaar.

Het toekomstige wooncomplex aan het Slachtveld in Tholen, met een woontoren van 36 meter als meest opvallende onderdeel, kwam er niet zonder slag of stoot. Buurtbewoners vochten de bouw aan. Vreesden voor verlies van privacy en zonlicht, en voor waardevermindering van hun woningen. Tot aan de Raad van State vochten ze het aan. Die wees de bezwaren tegen het plan van de hand.

Volledig scherm
De 36 meter hoge woontoren aan het Slachtveld, die onderdeel uitmaakt van het wooncomplex Kruittoren, hier op een artist impression. © Fraanje

Nu alle vergunningen binnen zijn, kan na drie jaar vertraging de bouw van het complex eindelijk beginnen. De toekomstige bewoners zijn daar vorige week over ingelicht. Gevolg van de vertraging is dat kopers extra geld moeten neerleggen voor dezelfde woning. “We kunnen niet om de hogere kosten heen”, zegt Han van de Velde van Fraanje. “In goed overleg zijn we eruit gekomen.”

Quote

Natuurlijk begrijpen we de bezwaren. Toch zou ik diezelfde mensen graag nog eens spreken als het complex helemaal klaar is.

Toekomstige bewoner Kruittoren

Van de Velde stelt dat de extra kosten waar kopers voor staan, deels wordt gecompenseerd door de waardevermeerdering van huidige woningen. “Door het aantrekken van de economie is het consumentenvertrouwen gestegen en zit de woningmarkt weer in de lift. Wat gunstig uitpakt voor kopers die nog van hun huis af moeten.”

Trots

Een van de kopers, die anoniem wil blijven, reageert opgelucht. “Naar dit moment hebben we lang uitgekeken. Eindelijk is het zo ver. Natuurlijk begrijpen we de bezwaren. Toch zou ik diezelfde mensen graag nog eens spreken als het complex helemaal klaar is. Volgens mij kun je dan als Tholenaar alleen maar trots zijn op wat er staat.”

Gevolg van die vertraging is wel dat er nu nog 8 van de 28 woningen te koop staan. Het gaat volgens Van de Velde om kadewoningen, enkele van de onderste appartementen en een penthouse. “Nu alles rond is, verwacht dat we die laatste paar woningen ook snel verkopen.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement