Volledig scherm
't Frietkot van Jaap de Wilde aan de Gatweg in Scherpenisse. © Michiel Bouwman

Einde aan de impasse: Jaap de Wilde mag tóch friet verkopen vanaf zijn erf in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Jaap de Wilde uit Scherpenisse mag voortaan legaal friet en snacks verkopen vanuit 't Frietkot op zijn erf aan de Gatweg. De gemeente heeft hem een tijdelijke vergunning verleend waardoor hij de komende tien jaar toestemming heeft.

Daarmee komt een einde aan een kwestie die al lange tijd liep. De Wilde verkoopt al sinds het voorjaar van 2017 friet en snacks vanuit een wagen op zijn terrein. De gemeente stond dat niet toe, omdat het niet binnen het bestemmingsplan paste.

Tot ergernis van De Wilde. Die schakelde televisierechter Frank Visser in. Formeel had de gemeente gelijk, oordeelde die. Maar toenmalig wethouder Kees van Dis liet weten best mee te willen denken om tot een oplossing te komen.

Inschakelen

Die is nu gevonden met een tijdelijke vergunning. ,,Eindelijk'', zegt een opgeluchte De Wilde. ,,Daar werd toch een beetje moeilijk over gedaan. Voor mijn gevoel heeft het inschakelen van Frank Visser geholpen." Alleen de exploitatievergunning moet nog geregeld worden, maar daar verwacht hij geen problemen mee. ,,Daarvoor ga ik maandag even naar het gemeentehuis."

Netjes

Tegelijkertijd vindt De Wilde het wel jammer dat de procedure zo lang heeft moeten duren. Hij opent zijn frietkar namelijk alleen in het seizoen: van 1 april tot 1 oktober. Dat is bijna voorbij. Maar de kwestie duurde zo lang omdat De Wilde De Rijdende Rechter inschakelde, legt wethouder Frank Hommel uit. ,,Als zoiets speelt, doe je het even rustiger aan. Tijdens zo'n zitting ga je niet ineens een beslissing nemen. Dat is niet netjes."

Kruimel

Hommel legt uit dat de gemeente een tijdelijke vergunning mag verlenen in 'kruimelgevallen'. Kleine kwesties. ,,Dan moeten de buren wel akkoord zijn. Er is maar sprake van één buur, en die had er geen problemen mee."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement