Volledig scherm
De vrachtwagen raakt beschadigd aan de rechterkant. © HV Zeeland

Dronken vrachtwagenchauffeur verdwaalt onderweg naar Brussel en eindigt bij Tholen

updateTHOLEN - Een vrachtwagenchauffeur die vanuit Brugge naar Brussel moest voor een klus, is gisteravond ruim honderd kilometer verderop in Tholen geëindigd. Volgens de politie was de trucker uit België dronken en had hij ergens een aanrijding veroorzaakt.

De politie en een ambulance reageerden rond 23.05 uur op een alarmering, omdat de truck een voertuig of een persoon geraakt zou hebben. Het ambulanceteam heeft de chauffeur kort onderzocht, maar heeft de man dus niet meegenomen. De vrachtwagen is beschadigd aan de rechterkant, onder meer aan de treeplank en de buitenspiegel. 

Uiteindelijk bleek er niemand gewond te zijn geraakt. De Belg werd meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. Daaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs is afgepakt.

De beroepschauffeur uit België zal zich op een later tijdstip bij een Nederlandse rechter moeten verantwoorden. Het is niet duidelijk welke route hij precies heeft genomen, maar duidelijk is dat hij met zijn combinatie dwars door Brabant heeft gereden.

Het voertuig is naar naar het nabij gelegen Shell-tankstation gereden.

Volledig scherm
De vrachtwagen is naar het nabijgelegen Shell-pompstation gereden. © HV Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement