Volledig scherm
© Frans Bosscha

Drie wielrenners onderuit op Tholen

THOLEN - Drie wielrenners zijn zondagmorgen ten val gekomen op verschillende plaatsen in Tholen. De slachtoffers zijn alledrie ter plaatse verzorgd door ambulancepersoneel.

De eerste valpartij onstond op de Oesterdam bij Tholen, ter hoogte van de Bergse Diepsluis. Een ambulance werd rond half 11 opgeroepen vanuit Poortvliet, waarna ook twee ambulances uit Bergen op Zoom en een traumahelikopter uit Rotterdam werden gestuurd. Het slachtoffer is gestabiliseerd en naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter bleek overbodig en is gecanceld. Over de oorzaak van de valpartij is niets bekend.

In Sint Philipsland gingen ook wielrenners onderuit. Aan het einde van de morgen is een groep wielrenners en een motorrijder met elkaar in botsing gekomen op de parallelbaan langs de Krabbenkreekweg. Volgens de politie was vermoedelijk een uitwijkmanoeuvre de oorzaak van de aanrijding. Eén van de wielrenners en de motorrijder raakte gewond, beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ook was er een valpartij in de Rijkebuurtseweg in Oud-Vossemeer. Daar raakte één wielrenner gewond. Een ambulance uit Bergen op Zoom kwam met spoed ter plaatse. De wielrenner is door het ambulancepersoneel verzorgd. Het is onbekend of de fietser naar het ziekenhuis is gebracht, of hoe de valpartij is ontstaan.