Volledig scherm
© Lars Smook

Drie jaar cel voor poging tot diefstal met geweld en bedreiging

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 46-jarige P. van O. uit St. Maartensdijk na een eis van vier jaar cel een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd.

Zijn twee plaatsgenoten, de 28-jarige S. W en de 57-jarige M. IJ kregen celstraffen opgelegd van twee jaar waar van acht maanden voorwaardelijk, respectievelijk twaalf maanden. Tegen hen waren straffen van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk (W.) en 18 maanden (IJ.) gevorderd.

Hennepkwekerij

Het trio werd schuldig bevonden aan een poging tot diefstal met geweld en bedreiging op 19 december vorig jaar. O. was betrokken bij een hennepkwekerij en de kwekerij werd geript, zodat Van O. het geld dat hij ermee zou verdienen, 10.000 euro, misliep.

Woordenwisseling

Samen met W. en IJ. ging hij naar een plaatsgenoot die er meer van zou weten. Bij de man die meer zou kunnen weten ontaardde het gesprek al snel in een woordenwisseling en Van O. en W. vertrokken naar een volgend adres in Stavenisse. Ook daar ontstond ruzie en de politie er bijgehaald. Het eind van het liedje was dat alle drie in de cel belandden.