Volledig scherm
© Lars Smook

Drie jaar cel voor poging tot diefstal met geweld en bedreiging

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 46-jarige P. van O. uit St. Maartensdijk na een eis van vier jaar cel een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd.

Zijn twee plaatsgenoten, de 28-jarige S. W en de 57-jarige M. IJ kregen celstraffen opgelegd van twee jaar waar van acht maanden voorwaardelijk, respectievelijk twaalf maanden. Tegen hen waren straffen van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk (W.) en 18 maanden (IJ.) gevorderd.

Hennepkwekerij

Het trio werd schuldig bevonden aan een poging tot diefstal met geweld en bedreiging op 19 december vorig jaar. O. was betrokken bij een hennepkwekerij en de kwekerij werd geript, zodat Van O. het geld dat hij ermee zou verdienen, 10.000 euro, misliep.

Woordenwisseling

Samen met W. en IJ. ging hij naar een plaatsgenoot die er meer van zou weten. Bij de man die meer zou kunnen weten ontaardde het gesprek al snel in een woordenwisseling en Van O. en W. vertrokken naar een volgend adres in Stavenisse. Ook daar ontstond ruzie en de politie er bijgehaald. Het eind van het liedje was dat alle drie in de cel belandden.

  1. Intratuin Halsteren omgetoverd tot 'Winterefteling'

    Intratuin Halsteren omgetoverd tot 'Win­te­ref­te­ling'

    Wie de Intratuin in Halsteren binnenstapt, waant zich in de Efteling in winterstand. Het tuincentrum is grotendeels omgetoverd tot een magische kerstwereld waarin je via toverachtige omgevingen wordt weggevoerd van het alledaagse leven.  De grootste Intratuin van Nederland maakt ieder jaar werk van de feestuitstalling, maar lijkt zich dit jaar overtroffen te hebben. Het gekozen thema is ‘Koninklijk’. Wekenlang is er gewerkt aan een grootste kerstshow. Je wordt ontvangen in een ware balzaal en toegesproken door een koninklijk figuur. Een herkenbare uil wijst je naar de kerstshow. Dit jaar hebben ze zes verschillende kerstthema’s uitgewerkt: de traditionele kerst, nieuw dit jaar zijn de bomen vol luxe kerstornamenten, de moderne kerst, love by nature en als laatste loop je een oude kapschuur binnen met een grove brocante stijl. Je kijkt er je ogen uit!