Volledig scherm
Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk. © Leo Adriaansen

Dorpstafel Sint-Maartensdijk tevreden over keuze voor zwembad

SINT-MAARTENSDIJK - De dorpstafel Sint-Maartensdijk is tevreden over de keuze die de gemeenteraad heeft gemaakt over de toekomst van het zwembad in de smalstad.

De gemeente wil samen met commerciële partijen een nieuw bad bouwen. Het bestaande zwembad Haestinge wordt opgelapt, zodat het open kan blijven tot dat nieuwe zwembad er is. Dat moet in 2020 het geval zijn.

De dorpstafel, die al jaren stijd voor het behoud van een zwembad in Sint-Maartensdijk, adviseerde de raad ook om voor deze variant te kiezen. "Je kunt wel heel veel geld steken in het renoveren van het bestaande zwembad, maar dan heb je nog maar een bad waar slechts vier maanden per jaar kan worden gezwommen", stelt voorzitter Ron van der Graaf. "Nu krijgen we er een overdekt bad bij."

De gemeente stapte al eerder in een dergelijke samenwerking. Er zou een zwembad komen op vakantiepark De Pluimpot, dat ook voor de inwoners toegankelijk zou zijn. Het kwam er nooit. "Maar wij zijn deze keer betrokken geweest bij de gesprekken en ik heb er veel meer vertrouwen in", stelt Van der Graaf. "De gemeente werkt nu samen met solide partners als Sportfondsen en Vaessen, dat gespecialiseerd is in het bouwen van zwembaden. Zij hebben echt verstand van de materie."

Lees meer in de PZC van vrijdag, editie Bevelanden/Tholen.