Volledig scherm
Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk. © PZC

Dorpstafel Sint-Maartensdijk: ‘Als er maar een zwembad is’

SINT-MAARTENSDIJK - Of de gemeenteraad nu kiest voor nieuwbouw of het verouderde zwembad renoveert, voor de dorpstafel in Sint-Maartensdijk maakt het niet uit. ,,Zolang er maar een zwembad in het dorp is", zegt voorzitter Ron van der Graaf.

De komende weken praat de raad over het voorstel van burgemeester en wethouders om Haestinge voor 1,5 miljoen euro te renoveren. Een andere optie is een samenwerking met marktpartijen. 

Van der Graaf komt namens de dorpstafel in ieder geval inspreken tijdens de eerste vergadering op 26 maart. ,,In Sint-Maartensdijk is men bang om het zwembad te verliezen", zegt Van der Graaf. ,,Het heeft een grote sociale functie. Dat komt niet naar voren in zo'n raadsvoorstel. Maar we zullen dat tijdens de inspraak nadrukkelijk aangeven.”

Van der Graaf wijst er op dat het dorp ‘in beweging’ is en noemt de ontwikkeling van vakantiepark Wulpdal, dat geen zwembad krijgt. ,,Gasten moeten kunnen recreëren. De gemeente zal faciliteiten moeten bieden waardoor je ook mensen vasthoudt en laat terugkomen”, aldus Van der Graaf.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement