Volledig scherm
Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk. © Leo Adriaansen

Dorpstafel komt in actie voor behoud van zwembad in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - De Dorpstafel Sint-Maartensdijk/Scherpenisse en de Vrienden van het zwembad Smerdiek beginnen een kaartenactie voor het behoud van een zwembad in de Smalstad. Elke inwoner krijgt deze week een kaart in de bus waarin aan het college en de gemeenteraad wordt gevraagd zwembad Haestinge niet te sluiten voor er een nieuw zwembad is.

De kaarten komen ook bij de supermarkten in Stavenisse, Sint-Annaland en Poortvliet te liggen. "Uit die dorpen komen ook veel kinderen naar het zwembad in Sint-Maartensdijk", vertelt Piet Groffen van de dorpstafel.

Persoonlijke boodschap

Inwoners kunnen een persoonlijke boodschap op de kaart zetten of de kinderen er een tekening op laten maken. Ze kunnen weer worden ingeleverd bij het praathuisje of bij de supermarkt. De kaarten worden overhandigd aan de gemeenteraad.

Die neemt deze maand een besluit over de toekomst van de twee gemeentelijke zwembaden. Dat De Spetter in Tholen behouden blijft, lijkt vast te staan. Maar in Sint-Maartensdijk zijn ze nog niet zeker van hun zaak.

De gemeente heeft ooit beloofd dat het verouderde Haestinge niet wordt gesloten vóór er een nieuw zwembad is. Dat was nog toen er plannen waren voor een nieuw zwembad op vakantiepark De Pluimpot, waar ook de bevolking gebruik van zou kunnen maken. Dat bad lijkt er voorlopig niet te komen.

Drie varianten

De raad kan nu kiezen uit drie varianten voor Sint-Maartensdijk: sluiting van het zwembad, renovatie of de bouw van een nieuw zwembad aan de zuidkant van het dorp. Dat laatste moet dan gebeuren in samenwerking met private partijen.

Volgens Groffen is het toekomstige vakantiepark Wulpdal de meest logische plek voor zo'n bad. "Maar als voor die variant wordt gekozen, willen we wel dat Haestinge open blijft zolang dat nieuwe bad er niet is."