Volledig scherm
Dit soort stukken touw trof waterschap Scheldestromen regelmatig aan in het riool onder Sint Philipsland. © Waterschap Scheldestromen

Doorgespoelde vloermop zorgde voor verstopping in gemaal Anna Jacobapolder

ANNA JACOBAPOLDER - Het mysterie van het gemaal bij Anna Jacobapolder is opgelost. Begin dit jaar sloeg Waterschap Scheldestromen alarm, omdat stukken touw al jaren voor verstoppingen zorgen. Dat blijkt te gaan om doorgespoelde vloermoppen.

Medewerkers van het waterschap moesten alleen al vorig jaar vijftig keer naar het rioolgemaal omdat er touw in de pomp was blijven steken. Regelmatig viel daarbij de complete pomp uit: dat gebeurde afgelopen jaren al tientallen keren. Dat kostte tijd en geld. 

Maar sinds het schap in januari de publiciteit zocht, vond er nog maar één storing door zo'n stuk touw plaats, zegt woordvoerster Janneke la Gasse. ,,We hebben contact gezocht met een leverancier van touw. Die heeft een monster van het touw onderzocht en gaf aan dat het van een vloermop afkomstig was."

Die ene storing die nog door zo'n touw plaatsvond, gebeurde net na een regenachtige periode. Volgens la Gasse is het aannemelijk dat de vloermop al langer in het riool lag, maar door de regen pas meespoelde naar het gemaal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement