Doodgeslagen katten in Bergen om Zoom zorgen voor huilende kinderen en volwassenen

BERGEN OP ZOOM - Grote verslagenheid in een woonwijk in Bergen op Zoom. In de Frederik Hendrikstraat zijn donderdagochtend twee katten gevonden die op zeer brute wijze om het leven zijn gebracht. Kinderen die de beestjes hebben zien liggen zijn huilend weggefietst.

Volledig scherm
De twee omgebrachte katten. © Patricia Verboom

Een woordvoerder van de dierenambulance bevestigt dat er meldingen zijn binnengekomen van twee dode dieren in Bergen op Zoom.

Volgens de ooggetuigen is er geen twijfel over mogelijk: de katten zijn door menselijk toedoen om het leven gebracht. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de hersenen van de katjes zijn ingeslagen.

“Wie doet dat nou? Midden in een woonwijk, twee van die onschuldige zieltjes”, zegt Patricia Verboom tegen deze krant. Zij woont in de buurt en vond de diertjes terwijl ze haar hond uitliet. 

“Ik zag ze liggen en dacht eerst: ach, katje aangereden. Maar toen ik dichterbij kwam, bleken het twee doodgeslagen katjes te zijn.”

Patricia geloofde haar ogen niet en kon haar tranen niet bedwingen. “Iedereen reageerde verontwaardigd en geschokt. Er fietsten en liepen veel kinderen voorbij. Zij liepen huilend en geschokt weg. Een moeder hield haar hand voor de ogen van haar dochter.”

Overstuur verliet Patricia met haar honden de straat. “Ik ben naar huis gegaan, want ik moest overgeven van wat ik zag. Ik ben helemaal overstuur. Ik loop al de hele tijd te brullen en ben er nog misselijk van.” Zelf heeft Patricia ook een kat. “Ik ben bang om mijn kat buiten te laten.”

Dat er iemand rondloopt die deze gruweldaad op zijn geweten heeft, begrijpt Patricia helemaal niets van. “Als je van een dier af wil kun je die toch wegbrengen. Ik hoop dat ze deze psychopaat pakken, want je bent geen mens als je dit doet.”

Een omstander die in de straat stond, heeft de gemeente Bergen op Zoom gebeld. Een woordvoerder van de gemeente kon donderdagochtend nog geen inhoudelijke reactie geven. Of de beestjes er nog liggen, is niet duidelijk.