Na vissterfte in het Veerse Meer en in de vijver in het Vlissingse Nollebos (foto) zijn er ook dode vissen gevonden in de Veste in Tholen.
Volledig scherm
Na vissterfte in het Veerse Meer en in de vijver in het Vlissingse Nollebos (foto) zijn er ook dode vissen gevonden in de Veste in Tholen. © Jean=Marie van Isacker

Dode watervogels en vissen bij de Veste in Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen waarschuwt voor mogelijk verslechterde waterkwaliteit van sloten, vijvers en andere waterlopen. Het gemeentebedrijf heeft bij de Veste in Tholen een aantal dode watervogels en vissen geruimd. Ook zijn er meldingen binnengekomen van dode watervogels in Stavenisse. De oorzaak is het warme, droge weer en het daardoor ontstane zuurstofgebrek.

,,Gebruik ogen en neus voordat u in contact komt met oppervlaktewater”, is de boodschap van de gemeente. ,,Bij warm, droog weer kan de waterkwaliteit achteruit gaan. In contact gekomen met oppervlaktewater? Pas uit voorzorg normale hygiëne toe, zoals het wassen van de handen.”

De gemeente Tholen houdt nauw contact met waterschap Scheldestromen over de waterkwaliteit. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en verwijdert de dode dieren zo snel mogelijk. Wie water ziet met een rare kleur, dode dieren, of een vreemde geur ruikt, wordt verzocht dit te melden bij het waterschap Scheldestromen op telefoonnummer 088-2461000 of bij de gemeente Tholen op nummer 14 0166.

Afgelopen dagen waren er ook al dode vissen gehaald uit het Nollebos in Vlissingen en uit het Veerse Meer bij Vrouwenpolder.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement