Volledig scherm
Het toeristisch informatiepunt in het Wegwijs Lokaal in Sint-Maartensdijk. © Wegwijs Lokaal

Digitale, toeristische informatiepunten scoren op Tholen; dus komen er meer

THOLEN - De drie toeristische informatiepunten op Tholen zijn zo'n succes, dat er twee of drie van zulke schermen extra worden geplaatst. De gemeente trekt daar iets meer dan 5000 euro voor uit.

Zulke schermen kunnen gebruikt worden als beeldkrant met informatie over de streek en activiteiten in de regio. Op drie plaatsen in de gemeente hangt zo'n informatiepunt al: bij het Wegwijs Lokaal in Sint-Maartensdijk, bij bowlingcentrum De Thoolse Brug in Tholen en bij chaletpark De Krabbenkreek in Sint-Annaland. 

Volgens wethouder Hommel zijn de schermen ‘een doorslaand succes’. ,,Er wordt veel gebruik van gemaakt. Daarom willen we er twee of drie bij gaan plaatsen." Waar die komen is nog niet bekend, hoewel het gemeentehuis in ieder geval een logische locatie lijkt, zegt Hommel. 

Toen het VVV-kantoor in Sint-Maartensdijk in 2018 sloot, zette Tholen in op het verstrekken van toeristische informatie door middel van digitale mogelijkheden. De schermen bevinden zich bij drie recreatieondernemers die ook de training ‘gastheerschap’ hebben gevolgd. Zij zijn extra goed op de hoogte van wat Tholen te bieden heeft voor zowel bezoekers als inwoners.