Volledig scherm
Adrie en Lucia Vreeke uit Middelburg zijn een jaarrond onderweg met de camper. © Timo Van De Kasteele

Deze mensen gaan op vakantie naar... de Boulevard in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het uitzicht over de Binnenschelde. Eettentjes binnen handbereik. En een supermarkt om de hoek. Razend populair zijn de camperplaatsen aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Binnen no-time staat alles vol.

Volledig scherm
Claudine van Heuverswijn. © Timo Van De Kasteele

De camper is populairder dan ooit. Met ruim 115.000 rondrijdende exemplaren in Nederland, stijgt de vraag naar meer en meer camperplekken. Bergen op Zoom biedt camperaars een gratis plekje aan de Boulevard. Zonder verdere voorzieningen.

Een toiletgebouw, douche of stroomaansluiting mist de Vlaamse Claudine van Heuverswijn uit zusterstad Oudenaarden niet. ,,Hebben wij niet nodig. In onze camper hebben we alles aan boord." Het is de derde keer dat Claudine en haar man Marnix in Bergen op Zoom neerstrijken. 

Fiets

Quote

In Zeeland kun je geen fatsoenlij­ke camperplek vinden

Adrie Vreeke

Met de fiets, die achterop de camper staan, verkennen ze de regio. ,,De fietspaden zijn hier geweldig. Vanaf deze plek zit je zo in de stad. Je hebt hier alles binnen handbereik." Dat is ook precies de reden waarom Adrie en Lucia Vreeke uit Middelburg keer op keer terugkeren naar de Boulevard.
,,In Zeeland kun je geen fatsoenlijke camperplek vinden", zegt Adrie. "Wij zijn geen mensen van campings. Die vragen de hoofdprijs. Zeker op dit moment. Heel af en toe doen we er weleens eentje aan. Als het echt niet anders kan."

Hele jaar

Het echtpaar is 365 dagen per jaar onderweg. Heeft het huis in Middelburg verkocht en geniet van de vrijheid die de camper biedt. ,,Wie heeft er nu zo'n uitzicht over het water? Dat lukt je zelfs aan de kust niet. En als je het al probeert, dan krijg je een boete als ze vermoeden dat je gaat overnachten."

Nadelen zijn er ook. De camperplekken aan de Boulevard zijn wat lawaaiig. ,,Tot 1 uur 's nachts heb je heen-en-weer rijdende jeugd met auto's die veel geluid maken. Dat is alle dagen zo. In het weekend gaat het wat langer door. Aan de andere kant: er valt altijd wat te zien." 

Netjes

Thomas Drieling is met zijn gezin op de terugweg naar Uersfeld, een dorpje in de Eifel. Ze hebben een ronde door Nederland gemaakt. Van de Waddeneilanden tot Rotterdam, Gouda en Middelburg. Wat Thomas opvalt is hoe netjes de camperplekken zijn. ,,In Duitsland zie je meer zwerfvuil."

De Duitsers zijn voor het eerst met de camper op pad. Thomas is drie jaar bezig geweest met het ombouwen van een voormalige bus. In het vinden van camperplekken is zijn vrouw Anja inmiddels aardig bedreven. ,,Je hebt verschillende handige apps", zegt ze wijzend op haar tablet. 

Volledig scherm
Thomas Drieling. © Timo Van De Kasteele

Die apps geven aan welke faciliteiten je op een camperplek kunt verwachten. En welke niet. ,,Via Google Streetview kijken we dan altijd even hoe het er echt uitziet." De kwaliteit van de camperplekken wisselt, zegt Anja. ,,Maar het aanbod is groot."

Breder

Of ze echt niets te zeuren hebben? Toch wel. Als het aan Thomas ligt mogen de parkeerplaatsen wel wat breder zijn. ,,Nu zijn ze gemaakt voor personenauto's. Een camper is veel breder. Daar is geen rekening mee gehouden. Van de acht plekken zijn er vaak maar zes bezet."

Ook op de heenweg deden ze Bergen op Zoom aan. ,,Toen was het zoeken naar een plekje. Het is een populaire stek. Logisch ook, je hebt hier alles dichtbij: eettentjes, een supermarkt. Wat wil je nog meer?"

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement