Volledig scherm
Therapiebad © Johan Wouters

De Schutse in Sint-Annaland wil graag een therapiebad

SINT-ANNALAND - In de discussie rond de zwembaden in Tholen duikt ineens een nieuwe wens op. Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland wil graag een therapiebad. Volgens directeur Peter Kok is de komst van zo'n bad een langgekoesterde wens van de instelling. "Maar wij hebben de financiële middelen niet om het te realiseren. Wellicht kunnen we samen met andere partijen wel iets bereiken."

Een overdekt therapiebad zou volgens Kok ook in beperkte mate door ouderen en gehandicapten van buiten de instelling gebruikt kunnen worden. Recreatief zwemmen is wat hem betreft geen optie. "We hebben het over een relatief klein bad met vrij warm water."

Met de gedachte 'niet geschoten, is altijd mis' besloot Kok de wens voor een therapiebad onder de aandacht te brengen van de gemeente. Die staat immers op het punt een besluit te nemen over de toekomst van de gemeentelijke baden.

Wethouder Kees van Dis heeft de bal bij de gemeenteraad gelegd. Die moet bepalen of ze geld over heeft voor een bad bij De Schutse of het als een louter particulier initiatief ziet. Kok benadrukt dat het het allemaal nog heel pril is. "Er is op dit moment geen concreet plan voor een therapiebad en we hebben er geen bouwgrond voor."

Tijdens de commissievergadering werd vorige week al duidelijk welke kant het opgaat met de gemeentelijke zwembaden. De Spetter in Tholen wordt gerenoveerd en in Sint-Maartensdijk wil de gemeente samen met private partijen een nieuw overdekt bad bouwen. De raad geeft er donderdag een klap op.