Wil Nelisse en Piet van Dijke kunnen niet wachten tot de verbouwing van streekmuseum De Meestoof écht klaar is. Vooral aan de binnenkant moet nog een hoop gebeuren. Van het afwerken van de muren, tot het plaatsen van een keuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Nelisse en Piet van Dijke kunnen niet wachten tot de verbouwing van streekmuseum De Meestoof écht klaar is. Vooral aan de binnenkant moet nog een hoop gebeuren. Van het afwerken van de muren, tot het plaatsen van een keuken. © Marcelle Davidse

De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse. 

Overal steken nog leidingen en draden uit het plafond. De ruwbouw is klaar, maar aan de binnenkant moet bijna alles nog gebeuren. Wil Nelisse schudt haar hoofd. ,,Half april open, dat was de planning. Maar dat hadden we nooit gered. De entree, de balie, de keuken, maar ook de vloeren. Het moet allemaal nog gebeuren. Hopelijk kunnen we begin juni open. Maar dat hangt grotendeels van het virus af en het besluit van de overheid.”