Tarisha Rizvanovic (met rood vest) is aan zet tijdens het schooldamtoernooi in Sint-Annaland.
Volledig scherm
Tarisha Rizvanovic (met rood vest) is aan zet tijdens het schooldamtoernooi in Sint-Annaland. © Marcelle Davidse

De Casembroot 1 en 4 dammen zich naar het Zeeuws Kampioenschap

SINT-ANNALAND - De teams van De Casembroot 1 en de Casembroot 4 hebben zich geplaatst voor het Zeeuwse kampioenschap schooldammen. De teams, die respectievelijk bestonden uit leerlingen van groep 8 en groep 7, kwamen woensdagmiddag als beste uit de bus tijdens de tweede voorronde voor het ZK.

Of het aan het thuisvoordeel lag voor de dammers van de Casembroot is niet duidelijk. Feit is wel dat er twee teams van die school mogen gaan strijden om het Zeeuws Damkampioenschap. Dat wordt gehouden op donderdag 5 maart in Kapelle. 

Quote

Of het aan het thuisvoor­deel lag is niet duidelijk. Feit is wel dat er twee teams van de Casembroot­school naar het ZK dammen gaan.

In totaal bestond de Thoolse voorronde uit twee verschillende toernooien. Op 5 februari werd er al volop gedamd in de Meulvliet in Tholen en woensdag was er dan de dam-middag in Sint-Annaland. De twee beste teams van die twee middagen verdienden een plekje in het finaletoernooi. 

Aan het toernooi in Sint-Annaland deden woensdagmiddag tien teams mee van groep 7- en groep 8-leerlingen. Die teams kwamen van drie verschillende basisscholen: De School met de Bijbel en de Casembroot uit Sint-Annaland en Die Heenetrecht uit Oud-Vossemeer.