Volledig scherm
Maurits Fondse. © Marlies Wessels

Concert Roots haalt muzikanten terug naar Tholen voor Stavoord6

THOLEN - Drie op Tholen opgegroeide muzikanten die (inter)nationaal naam hebben gemaakt, keren zaterdag 25 mei terug naar het eiland. Ze doen dat voor het concert Roots, waarmee ze geld willen ophalen voor de Stichting Stavoord6.

Die stichting bouwt een vakantiewoning op chaletpark Krabbenkreek in Sint-Annaland. Dat huis is bedoeld om ongeneeslijk zieke mensen een korte vakantie te geven met vrienden of familie.

De drie muzikanten zijn Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse. Zij treden ’s avonds op bij het concert, ondersteund door de Thoolse muziekverenigingen. Dat concert draagt de naam ‘’een ode aan Tholen’.

Voorafgaand aan dat concert worden twee workshops gehouden. Zo is er zaterdagmorgen in Kunstkamer Holland Huis in Scherpenisse een saxofoonworkshop, gegeven door Ties Mellema en Concordia-dirigent Marcel Hartendorp. ’s Middags is er in Meulvliet in Tholen een workshop improvisatie die wordt gegeven door Martin Fondse. 

Kaarten voor het concert zijn te koop via www.stavoord6.nl en kosten tien euro in de voorverkoop. Het concert vindt plaats in Meulvliet vanaf 20.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.