Volledig scherm
De Voorstraat in Stavenisse. © Google Streetview

CDA: Bus naar Stavenisse kan beter via andere route rijden

STAVENISSE - Inwoners van Stavenisse hebben er al langere tijd klachten over. De busroute door het dorp. Die loopt over de smalle Stoofdijk en Voorstraat, en zorgt voor herrie en ongemak. Dat zeggen de lokale en provinciale fractie van het CDA.

De christendemocraten komen daarom met een alternatief. Komende uit Sint-Annaland kan de bus vóór het dorp al linksaf slaan over de Hoge Kadeweg. Via de Provincialeweg kan dan de Poststraat bereikt worden. En door een rondje op het Van der Leck de Clerqplein kan de bus draaien en het dorp uit rijden. ,,Zo kun je op een eenvoudige manier overlast op de Stoofdijk en de Voorstraat beperken'', zegt CDA-statenlid Anton Geluk. 

Meten

Quote

De overlast op de Stoofdijk en Voorstraat kan eenvoudig beperkt worden.

Anton Geluk

Tijdens de braderie in Stavenisse reed de Connexxion-bus al die route. En dat ging probleemloos, zegt het CDA. Geluk: ,,Connexxion gaat nu meten wat het gevolg van de alternatieve route is voor de reistijd. Persoonlijk denk ik dat de route Stoofdijk-Voorstraat langer is dan de alternatieve route. Ik denk ook dat het een makkelijkere route is voor de chauffeurs."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910