Volledig scherm
Archief. Buurtpreventie. Foto ter illustratie. © Boaz Timmermans

Buurtpreventieteam moet Thoolse Ambachtenbuurt beetje veiliger maken

THOLEN - Na Sint-Maartensdijk wil ook de Ambachtenbuurt in Tholen een buurtpreventieteam. Dat bestaat uit bewoners die op afgesproken tijden een ronde lopen door de buurt om een oogje in het zeil te houden.

Om het team op te zetten, zijn ongeveer veertien buurtbewoners nodig, vertelt projectleider Bianca Noomen van de gemeente Tholen. ,,De Ambachtenwijk is in opmars. Vroeger had deze een slecht imago, werd Tranendal genoemd.  Maar door inzet van bewoners verandert dat. Ze zijn bezig om de wijk een nieuw impuls te geven." 

Terreur

Het opzetten van een buurtpreventieteam hoort daarbij, zegt ze. "De Ambachtenbuurt is één van de wijken die het meest in beweging zijn; waar een gemêleerd publiek woont en soms aanstoot is. Zo'n team is er niet alleen om iets te bestrijden, maar werkt ook preventief. Je laat je zien en mensen spreken je aan. Zo kom je veel meer te weten wat er speelt in de wijk. Vanuit die insteek wordt het gedaan, niet omdat er veel terreur en ellende is."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden kan via e-mail: ambachtenwijk-tholen@outlook.com.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.