Volledig scherm
Ger van de Velde-de Wilde, burgemeester Tholen. stockpzc stockadr © Leo Adriaansen

Burgemeester Tholen weigert antwoord op vraag van lokale fractie

THOLEN - ABT-raadslid Han van ’t Hof en burgemeester Ger van de Velde hadden het donderdag tijdens de raadsvergadering met elkaar aan de stok. Die laatste stond niet toe dat het college een vraag van ABT over de Geertruidapolder in Sint-Maartensdijk beantwoordde.

De raad besprak donderdag de toekomst van de nieuwe wijk Suzannaland bij de haven in Sint-Annaland, maar ABT’er Cor Oudesluijs vroeg ineens naar de ontwikkelingen in de Geertruidapolder in Sint-Maartensdijk. 

Daar zou ooit een woonwijk komen, maar dat werd ruim een jaar geleden op de lange baan geschoven. ,,Die vraag gaan we niet beantwoorden’’, stelde burgemeester Van de Velde resoluut. ,,We praten hier vanavond over Sint-Annaland.’’

Daarop legde ABT-fractievoorzitter Van ’t Hof uit dat beantwoording voor zijn fractie belangrijk was om een standpunt over Sint-Annaland te kunnen innemen. 

,,Wij horen geruchten dat het plan Geertruidapolder weer wordt opgepakt. Als dat waar is, kan dat onze mening over Suzannaland beïnvloeden. Wij bekijken dit soort woningbouwplannen graag integraal.’’

Deze plausibele uitleg deed de burgemeester niet van gedachte veranderen. ,,Dat kan wel wezen ‘’, stelde ze. ,,Maar we praten vanavond niet over andere kernen.’’

Van ’t Hof vroeg daarna een schorsing aan om samen met de andere oppositiepartijen – SP en PvdA – te overleggen. Een kleine twee jaar geleden liepen ze alle drie weg uit de vergadering toen CU-wethouder Jan Harmsen in hun ogen vragen niet voldoende beantwoordde. Nu bleven ze. Wel sprak Van ’t Hof zijn teleurstelling uit over de houding van de burgemeester.

Omdat de fractie nu geen goede afweging kon maken, stemde ABT tegen het voorstel om op de huidige voet verder te gaan met Suzannaland.