Volledig scherm
Foto van dieven boormachine. Gezichten extra onherkenbaar gemaakt door redactie © Multimate Tholen

Bouwmarkt plaatst foto's dieven boormachine online

THOLEN - Bouwmarkt Multimate Tholen heeft woensdag foto's online geplaatst van twee mensen die een boormachine hebben gestolen. Dat had het gewenste effect, want donderdagochtend betuigden de dieven spijt en betaalden ze alsnog voor de gestolen boormachine.

"Daarmee is voor ons de kous af", zegt de bedrijfsmanager. Hij trok de aangifte bij de politie in en verwijderde zijn Facebookpost die zo'n 1000 keer was gedeeld.

De twee kwamen afgelopen zaterdag naar de bouwmarkt. In de winkel haalden ze een boormachine van zo'n 250 euro uit de verpakking en namen hem mee. Wel rekenden ze voor de schijn een ander artikel af bij de kassa.

Multimate zette op de foto's bewust een balk voor de ogen van het duo. "We wilden ze niet gelijk volledig herkenbaar in beeld brengen om ze zo toch nog in bescherming te nemen", zegt de bedrijfsmanager. "Maar ze zijn zeer duidelijk in beeld. Net voordat ze de boormachine stelen kijkt de man zelfs in de camera."

Multimate Tholen dreigde het volledige filmpje van de diefstal online te zetten als de dieven niet reageerden. Daarvan lijken de dieven zo te zijn geschrokken dat ze besloten het boetekleed aan te trekken.

Volledig scherm
Foto van dieven boormachine. Gezichten extra onherkenbaar gemaakt door redactie © Multimate Tholen