Volledig scherm
© ANP

Bouw van groot zonnepark bij Tholen begint dit jaar

THOLEN – Energieleverancier Eneco wil binnen een jaar gaan bouwen aan een groot zonnepark aan de Ceresweg bij Tholen. De subsidie voor plusminus 50.000 zonnepanelen is inmiddels rond. Het project gaat zo’n 15 miljoen euro kosten. De panelen leveren 4.500 huishoudens stroom.

Een kleine drie jaar geleden lanceerde energiemaatschappij Delta het idee voor de aanleg van een zonnepark aan de voet van de Oesterdam. Eneco heeft het plan overgenomen. Bij de laatste verdeling van de zogeheten SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) van het Rijk viel het project nog buiten de boot. Een nieuwe subsidie aanvraag in maart werd onlangs wel gehonoreerd.

Binnen een jaar moet de bouw van het zonnepark beginnen. Anders vervalt de subsidie, vertelt Renske Heeringa van Eneco. Eneco gaat op zoek naar partijen die het zonnepark kunnen bouwen. De energieleverancier is voorstander van samenwerking met regionale partners.

Het plan is destijds niet bij alle omwonenden enthousiast ontvangen. Veehouder Vissers procedeerde tevergeefs tegen de komst. Hij vreest voor overlast van ganzen als de vogels straks niet meer op het perceel aan de Ceresweg terecht kunnen.