Volledig scherm
Een indruk van het kerkgebouw dat aan de Prins Bernhardstraat in Tholen zou moeten komen. © Hulst Architecten

Bouw nieuwe kerk Tholen niet voor de korte termijn

THOLEN - De 160.000 euro die de gemeente Tholen hoop op te strijken met de verkoop van grond aan de Hersteld Hervormde Gemeente is uit de begroting voor volgend jaar gehaald.

Het kerkgenootschap heeft voor de bouw van een nieuw godshuis een kavel aan de Prins Bernhardstraat in Tholen-stad op het oog, maar veel buurtbewoners zien dit helemaal niet zitten. Ze vrezen dat de rust in hun straat verloren gaat en vinden dat een mooi stuk groen met daarop meer dan vijftig jaar oude bomen niet mag wijken voor een kerk.

Partijen in de gemeenteraad en wethouder Kees van Dis werden hier onlangs vlak voor de raadsvergadering mee geconfronteerd. Ze kregen meer dan veertig handtekeningen van bezorgde buurtbewoners over de mail. Eerder had de wethouder nog de indruk gewekt dat er onder de omwonenden weinig bezwaren leefden. Van Dis beloofde de bezwaren van de buurt serieus te nemen en laat nu weten dat op korte termijn een gesprek zal plaatsvinden.

Vanwege de weerstand en mogelijk juridische procedures is het volgens het college niet meer waarschijnlijk dat de grond in 2017 aan de kerk wordt verkocht.

Volledig scherm
Prins Bernhardstraat, Tholen © Google Streetview