Volledig scherm
Een artist impression van de te bouwen appartementen.

Bouw appartementen op havenplateau Sint-Annaland begint in de zomer

SINT-ANNALAND - De bouw van het eerste appartementencomplex op het havenplateau in Sint-Annaland is aanstaande. "We hopen dat de bouw volgend jaar zomer kan beginnen", zegt Henk Sturris van Leunis Makelaars. Op het plateau moeten in totaal drie appartementsgebouwen en een zogeheten landmark - een soort woontoren - komen. De gemeente heeft onlangs een vergunning verstrekt voor het eerste gebouw met achttien appartementen.

Deze zitten sinds een paar weken in de verkoop en de belangstelling is er al. "Je kunt stellen dat het plan goed is ontvangen", stelt makelaar Sturris. "Vijf mensen hebben al een optie genomen op één van de appartementen."

Suzannaland

De woongebouwen op het plateau maken deel uit van het plan Suzannaland. Dat behelst ook de komst van woningen in de Kleine Suzannapolder en bebouwing aan het havenplein. Op die laatste plek zijn inmiddels een supermarkt en een woonservicecentrum opgetrokken. Ook in de Suzannapolder wordt gebouwd.

Plicht

De drie marktpartijen met wie de gemeente de gronden in het gebied exploiteerde, waaronder bouwbedrijf Boogert uit Oosterland, besloten onlangs uit het plan te stappen. "Maar ze houden wel de plicht om nog te bouwen", benadrukt wethouder Frank Hommel. "Zo realiseert Boogert het eerste appartementencomplex op het havenplateau."

Hommel heeft nog altijd vertrouwen in de uitvoering van het totale plan. Volgens hem hebben zich bij de gemeente diverse bouwbedrijven gemeld die willen bouwen in Suzannaland. Met hen wordt momenteel gesproken.