Volledig scherm
In de oksel van de dijk aan de rand van Tholen komt het bouwproject Kruittoren dat bestaat uit een 36 meter hoge woontoren. Die die toren is vanuit omwonenden veel verzet. © Timo van de Kasteele

Bewoners van Tholen staken verzet woontoren

THOLEN - Niets lijkt de bouw van de woontoren in Tholen nog tegen te kunnen houden. De bezwaren tegen het bestemmingsplan voor plan Kruittoren zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. Bewoners zijn niet van plan om opnieuw een procedure aan te spannen.

Omwonenden van plan Kruittoren die in verzet kwamen tegen de nieuwe reus op het voormalige Slachtveld in Tholen, staken het verzet. Dat laat comité KruittorenLAAG weten. “De kans op een positief resultaat bij een nieuw beroep is te klein om er opnieuw energie in te steken”, meldt Ans Flipse namens het comité.

Quote

De kans op een positief resultaat bij een nieuw beroep is te klein om er opnieuw energie in te steken

Ans Flipse, Comité KruittorenLAAG

Het bewonerscomité ging zowel in beroep tegen het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning, maar haalde bakzeil bij de Raad van State. Dat nog niet is gestart met de bouw van het complex komt doordat de termijn van de watervergunning nog niet is verstreken. 

Zeewering

Het comité waarschuwt voor de slechte staat waarin de zeewering verkeert. Door gebrek aan drainage en de samenstelling is deze, volgens de actievoerders, erg onstabiel. “We houden de vergunning nauwlettend in de gaten. Bouwen in de dijk moet veilig zijn voor de omgeving.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement