Jan van Oudenaarde is één van de bewoners die straks moet gaan betalen om zijn auto voor de deur te mogen parkeren bij Dalemhof.
Volledig scherm
Jan van Oudenaarde is één van de bewoners die straks moet gaan betalen om zijn auto voor de deur te mogen parkeren bij Dalemhof. © Marcelle Davidse

Bewoners Dalemhof hebben snel duidelijkheid over betaald parkeren, 600 euro lijkt van de baan

THOLEN - Bewoners van Dalemhof in Tholen moeten in de toekomst nog steeds gaan betalen om voor de deur te kunnen parkeren, maar dat bedrag wordt waarschijnlijk wel lager dan de 600 euro per jaar die SVRZ in eerste instantie wilde rekenen.

Dat komt omdat SVRZ door de toezichthouder, het College Sanering, verplicht was om de parkeerplaatsen aan te bieden tegen een marktconforme prijs. Na taxatie rolde daar een bedrag van 600 euro per auto per jaar uit. 

Maar de toezichthouder trekt door nieuwe wetgeving zijn handen af van dit dossier. Het bedrag waar het om gaat is daarvoor te laag. Het gevolg is dat SVRZ zélf mag bepalen wat het parkeertarief gaat worden. ,,Daar gaan we nu mee aan de slag”, zegt woordvoerder Marije Jongepier. Volgens haar neemt de zorginstelling volgende week een besluit per wanneer het betaald parkeren ingaat. ,,Op een bijeenkomst gaan we met de bewoners praten over wat de prijs wordt. Ook de bezwaren die we hebben gekregen zorgen ervoor dat we opnieuw gaan kijken.” 

De situatie vanuit de lucht. Rood omlijnd: Dalemhof met de auto's van bewoners voor de deur. De grijze gebouwen daar linksonder zijn van het SVRZ.
Volledig scherm
De situatie vanuit de lucht. Rood omlijnd: Dalemhof met de auto's van bewoners voor de deur. De grijze gebouwen daar linksonder zijn van het SVRZ. © Google Earth

De bewoners van Dalemhof huren een woning bij Stadlander. De parkeerplaats bij Dalemhof hoort bij SVRZ Ten Anker en is dus eigendom van SVRZ. Tot nu hebben de bewoners van Dalemhof daar gratis mogen parkeren, benadrukt Jongepier. ,,Omdat er parkeerplaatsen te weinig zijn voor medewerkers, bezoekers en bewoners van Dalemhof heeft SVRZ naar een passende oplossing gezocht. Door de bewoners van Dalemhof een eigen parkeerplaats te laten huren van SVRZ zijn ze verzekerd van een parkeerplaats.”