Per 1 juli gaat de slagboom bij Dalemhof in Tholen dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Per 1 juli gaat de slagboom bij Dalemhof in Tholen dicht. © PZC

Betaald parkeren bij Dalemhof blijft voor gemor zorgen, al is de prijs gedaald: ‘Het is achterlijk’

THOLEN - Bewoners van Dalemhof in Tholen kunnen vanaf 1 juli alleen nog voor de deur parkeren als ze 255 euro per jaar betalen, trapsgewijs oplopend naar 510 euro in 2025. Bewoner Piet Schot vindt het belachelijk. ,,Er staan hier campers in de gemeente die 250 euro per jaar betalen.”

Schot gaat geen cent betalen. ,,Dan moet ik mijn auto in de omliggende straten zetten. En dat gaat niet. Wij zijn nog goed ter been, maar ik zou niet weten hoe het met oude mensen moet die dat niet zijn. Dit is een achterlijk bedrag.” Locatiemanager Ingeborg Cornelis informeerde maandagmiddag de bewoners over de nieuwe parkeertarieven. 

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.