Volledig scherm
Bergen op Zoom - 18/01/17 - Arjan van der Weegen poseert in de Franse tuin van het Markiezenhof

Bergse wethouder Van der Weegen thuis met burn-out

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Arjan van der Weegen (GBWP) heeft zich de rest van het jaar ziek gemeld. Hij kampt met een stevige burn-out. Hij hoopt begin 2019 zijn werkzaamheden weer op te pakken.

Hij laat in een persoonlijke boodschap aan de inwoners van Bergen op Zoom,  bedrijven, verenigingen en instellingen  het volgende weten:

,,Vorig jaar november heb ik een black-out gehad tijdens een gemeenteraadsvergadering. Daarna ben in volledig binnenste buiten gekeerd door verschillende artsen en bleek er buiten een kleinigheidje niets aan de hand.

Echter, mijn klachten verdwenen niet en begin juli was ik fysiek en mentaal volledig uitgeput. Ik heb me toen ziek gemeld en zit inmiddels met een gediagnosticeerde stevige burn-out thuis.

De komende maanden staan daardoor voor mij helaas niet in het teken van samenwerking met u, maar in het keihard werken aan mezelf. Ik ervaar daarbij alle steun van de gemeente als werkgever, de burgemeester en de collega wethouders.

Het is voor mij persoonlijk moeilijk om te accepteren dat mijn lichaam me in de steek laat. Hetgeen ik het liefste doe kan tijdelijk niet meer.

Afgelopen zomer heb ik geleerd dat de situatie accepteren de enige keuze is om de weg omhoog weer te vinden. Hoe lastig ook, ik zal de komende tijd afstand nemen van het openbaar bestuur in onze prachtige gemeente op de Brabantse Wal.

Ik wens u voor de komende tijd alle succes en hoop u begin 2019 weer te ontmoeten." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement