Volledig scherm
De kwekerij die op 7 maart werd gevonden aan de Molenvlietsedijk in Tholen. © Roland de Jong/HV Zeeland

B&B Beveiliging tijdelijk geweerd uit gemeentehuis Tholen na vondst hennepkwekerij

THOLEN - B&B Beveiliging mag het gemeentehuis van Tholen voorlopig niet meer beveiligen. Ook de werkzaamheden aan de receptie mag het bedrijf voorlopig niet uitvoeren.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Tholen besloten, laten ze dinsdagavond weten. Het hennepteam van de politie Zeeland/ West-Brabant vond op 7 maart hennepkwekerijen in Tholen, Sint-Willebrord en HoevenAan de Molenvlietsedijk in Tholen werden in een loods, verborgen achter een muur, twee kweekruimten gevonden.

In diverse berichten in de media is een verband gelegd tussen de hennepkwekerij en beveiligingsbedrijf B&B. Daarop hebben burgemeester en wethouders besloten om 'zonder verder een waardeoordeel te vellen, de receptie- en beveiligingswerkzaamheden van B&B Beveiliging voorlopig op te schorten en af te wachten wat de politie kan mededelen over de verwevenheid'. 

De overeenkomsten met het bedrijf, dat ook een ruimte huurt in het gemeentehuis, worden nader bekeken, aldus de gemeente. Vanaf 14 maart zal een andere beveiligingsdienst worden ingezet, aldus de gemeente Tholen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement