Volledig scherm
Energieweg 28 op Tholen. © Google Maps

Bedrijfspand op Tholen gesloten vanwege wietplanten, eigenaar verbolgen: 'Ik wist van niks'

THOLEN - De eigenaar van een bedrijfspand aan de Energieweg 28 in Tholen is boos dat zijn gebouw zes maanden dicht moet vanwege de vondst van wietplanten. Hij verhuurde er een gedeelte aan een man die er 'plantjes voor tuincentra wilde kweken'. 

De politie viel op 4 april binnen bij het bedrijf. Op de bovenverdieping troffen agenten een kwekerij met 421 wietplanten aan. Burgemeester Ger van de Velde van Tholen besloot maandag het pand voor 6 maanden te sluiten. 

Tot grote ergernis van de eigenaar van Cosmetic Industries Tholen die zich van geen kwaad bewust is. Hij zegt dat hij 50 m2 bovenverdieping heeft verhuurd aan een man die plantjes voor tuincentra wilde kweken. "Alleen heb ik geen huurcontract opgesteld, stom natuurlijk." De verhuurder is na de inval met de noorderzon vertrokken. 

Hij baalt dat hij geen waarschuwing heeft gekregen van de gemeente. "Ik ben nog nooit in aanraking met justitie geweest, dit is de eerste keer. De burgemeester kent geen enkele mededogen." Hij mag wel blijven wonen in het pand. Het bedrijfsgedeelte moet binnen veertien dagen voor zes maanden worden afgesloten. 

De burgemeester sluit het pand op basis van het Damoclesbeleid, dat gericht is op het tegengaan van drugshandel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement