Volledig scherm
© Ricardo Kievit

Auto met inbrekers crasht na achtervolging

THOLEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto achtervolgd met daarin vermoedelijk twee inbrekers. Toen de auto na een crash tot stilstand werd gebracht, namen inzittenden de benen. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Na een melding over een inbraak in een auto aan de Bosstraat in Stavenisse zoeken agenten de omgeving af naar inbrekers. Er zou gereedschap uit hiet voertuig zijn gestolen.

Rond 02.25 uur zien surveillerende agenten op de Oudelandsedijk dat een voertuig hen tegemoet rijdt. Ze besluiten het voertuig voor controle aan te houden.

Wanneer de bestuurder merkt dat hij de politie op zijn hielen heeft, probeert hij weg te komen. Na een korte achtervolging rijdt hij zich op Het Lint tegen een boom. De twee inzittenden zetten het op een lopen.

De politie zoekt de omgeving nog af, maar ze vinden de twee inzittenden niet. In de auto vinden ze diverse gereedschappen die mogelijk van de diefstal in Stavenisse afkomstig zijn. Het voertuig is weggetakeld en in beslag genomen.