Volledig scherm
De voormalige huisartsenpraktijk in Poortvliet. © PZC

Arbeidsmigranten mogen wonen in oude praktijk Poortvliet

POORTVLIET - Arbeidsmigranten mogen wonen in de oude huisartsenpraktijk in Poortvliet. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.

Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de bewoning van het huis in de Schoolstraat door arbeidsmigranten. Het huis is in bezit van Robert Grootscholte uit Steenbergen, die het verhuurt aan een uitzendbureau. Dat bureau huisvest er op zijn beurt buitenlandse werknemers.

Dat zowel de eigenaar als huurder niet woont in het pand, is volgens de omwonenden niet toegestaan. Volgens hen is dat in strijd met het bestemmingsplan. Bovendien hebben ze geluids- en parkeeroverlast en voelen zij zich onveilig. Ook zou er asbest in het gebouw zitten. De omwonenden wilden daarom dat de gemeente zou ingrijpen.

Begin maart veegde de gemeente Tholen alle bezwaren van tafel. Daarop stapten vier omwonenden naar de rechter. Die volgt echter de lijn van de gemeente en concludeert dat, volgens het bestemmingsplan, buitenlandse werknemers er gewoon mogen wonen. De andere bezwaren van de omwonenden achtte de rechtbank niet van belang. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.